MENU
Prijzen | Tuin van het jaar

Eervolle prijzen voor Hoveniersbedrijf Harry Esselink

 

Kenmerkend voor ons hoveniersbedrijf zijn de tijdloze, duurzame concepten. Telkens anders en afhankelijk van elke situatie. Een tuin moet in de basis kloppen en bij de mensen passen die erin leven. Deze stijl die ons bedrijf zo typeert wordt breed gewaardeerd. Het bewijs is overal in het land te aanschouwen evenals de grote waardering van vakjurys; een aantal prestigieuze prijzen prijkt op ons bordes.

 

Tijdens de Floriade-edities van 2002, 1992 en in 1982 wonnen wij goud. De competitie was groot. Ontwerp de tuin van 2020, zo luidde de opdracht in 2002. Deze eervolle prijs leidde tot een belangrijke conclusie: ook voor moderne tuinen betekent Esselink het neusje van de zalm. Op de Floriade van 2012 won Esselink, samen met Hendriks Hoveniers, zilver voor de Inspiratietuin. 

 

Dan de verkiezing ‘Tuin van het Jaar’. We waren in 2010 winnaar in de categorie kleine tuinen tot 200 m². Ook behaalden we de hoogste plek op het podium tijdens ‘Tuin van het jaar 2007’ en ‘Tuin van het jaar 2002’ in de categorie tuinen groter dan 500 m². De jury beoordeelde de tuinen op ontwerp en aanleg. Ook de omstandigheden, wensen en eisen van de tuineigenaren speelden een belangrijke rol in het juryrapport van het Hoveniersinformatiecentrum (HIC). Beide prijzen hebben een extra dimensie. Deze tuinen hadden wij namelijk jaren geleden ontworpen en aangelegd. Dit betekent dat wij ook op het gebied van onderhoud én duurzaamheid het beste kunnen bieden.


Passie